top of page

Biografie

JVB06528_edited.jpg

Sopraan Nanette Mans (2000) studeerde Klassiek Zang bij bariton Henk Neven op Codarts. Ze is vaak als solist te horen in onder andere de Matthäus Passion en Johannes Passion van Bach, de Messiah van Händel, het Gloria en Magnificat van Vivaldi, Psalm 42 van Mendelssohn en vele cantates.

Ook in de kamermuziek is Nanette erg actief. Zo vormt ze sinds 2018 een sopraan-orgelduo met organist Gerben Budding, sinds 2019 een liedduo met pianist Mieke Verduijn en werkt ze regelmatig samen met andere musici.

​Als solist ontving Nanette masterclasses van Margreet Honig, Christianne Stotijn, Sophie Karthäuser en Charlotte Margiono. Daarnaast volgde ze samen met pianist Mieke Verduijn de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel.

 

Haar passie voor zingen ontstond bij ensemblezang, waardoor Nanette veel ervaring heeft op dit gebied en ze vaak in ensembleverband te horen is. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek, de Cantors Martini (Remco de Graas en het Ars Musica Kamerkoor (Patrick van der Linden). 

DSCF9956_1.jpg

Duo sopraan en orgel

Nanette Mans (sopraan) en Gerben Budding (organist) werken sinds 2018 samen als duo. Regelmatig zijn ze te horen in de concertante en liturgische praktijk van de Goudse Sint-Janskerk. Het duo ontwikkelde meerdere thematisch samenhangende concertprogramma’s, zoals een programma met oude muziek (o.a. Schütz en Scorzuto), een programma met solo-cantates uit de 18e eeuw (o.a. Telemann en Bach) en een programma met Frans-romantische en moderne muziek (Franck, Vierne en Daan Manneke).

Voor de passietijd maakten ze een programma met aria’s uit de Matthäus- en Johannes Passion van Johann Sebastian Bach en delen uit het Stabat Mater van Pergolesi. Regelmatig voeren ze nieuwe muziek uit waarvan de inkt nog maar net droog is. Kenmerkend voor het duo is flexibiliteit en avontuurlijkheid.

Pim Torn_Liedduo Nanette Mans en Mieke Verduijn.jpg

Liedduo

Nanette Mans (sopraan) en Mieke Verduijn (pianiste) werken sinds 2019 regelmatig samen als liedduo. Samen gaven ze al meerdere recitals rondom verschillende thema's en met cycli van o.a. Ravel en Schumann.

Het duo nam deel aan de Udo Reinemann International Masterclasses in seizoen 2021-2022. Ze volgden daar maandelijks masterclasses en werkten met o.a. Christianne Stotijn, Olas Bär, Charlotte Margiono, Peter Nilsson, Sophie Karthäuser, Eric Schneider, Henk Neven en Imogen Cooper.

Samen zetten Nanette en Mieke afwisselende programma’s neer waarin zij hun unieke, heldere klank en muzikaliteit delen met de luisteraars en het publiek meenemen in verhalen.

bottom of page