JVB02764_edited.jpg

Biografie

Sopraan Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. De jaren voor haar opleiding heeft ze les gehad van sopraan Tamar Niamut. Afgelopen jaren was Nanette te horen als soliste in diverse solocantates (o.a. Bach en Telemann), het Stabat Mater van Pergolesi, de Paulus van Mendelssohn en gaf ze diverse liedrecitals met o.a. de Rotterdam Chamber Music Society.

 

Ook als ensemblezanger heeft Nanette veel ervaring. Op jonge leeftijd zong ze bij diverse koren, waaronder het Meisjeskoor van Ars Musica, waar ze zanglessen kreeg van Margreet Rietveld en Pieter van Breugel. Tijdens haar studie zong ze bij het Rotterdam Symphony Chorus onder leiding van Valery Gergiev. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), dat zich specialiseert in oude muziek, het Ars Musica Kamerkoor (Patrick v/d Linden) en het Codarts Kamerkoor (Wiecher Mandemaker).

 

​Als soliste ontving Nanette masterclasses van Margreet Honig, Marcel Reijans, Charlotte Riedijk, Frans Huijts en Hans Eijsackers (lied). Daarnaast is ze samen met pianiste Mieke Verduijn aangenomen voor aankomend seizoen van de Udo Reinemann Internationale Masterclasses in Brussel.

Ook als zangpedagoge is Nanette al een paar jaar actief. Ze geeft les op de Koorschool van Stichting Ars Musica en is daarnaast langzaam bezig met het opbouwen van haar eigen lespraktijk.