JVB02764_edited.jpg

Biografie

Sopraan Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. De jaren voor haar opleiding heeft ze les gehad van sopraan Tamar Niamut. Afgelopen jaren was Nanette te horen als soliste in onder andere het Stabat Mater van Pergolesi, diverse solocantates (o.a. Bach en Telemann), de Paulus van Mendelssohn en gaf ze diverse liedrecitals.

 

Haar passie voor zingen ontstond binnen het ensemble, waardoor Nanette veel ervaring heeft op dat gebied. Op jonge leeftijd zong ze bij diverse koren, waaronder het Meisjeskoor van Ars Musica en het Rotterdam Symphony Chorus. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek, het Ars Musica Kamerkoor (Patrick v/d Linden) en het Codarts Kamerkoor (Wiecher Mandemaker).

 

​Als soliste ontving Nanette masterclasses van Margreet Honig, Marcel Reijans, Charlotte Riedijk, Frans Huijts en Hans Eijsackers (lied). Daarnaast is ze samen met pianiste Mieke Verduijn aangenomen voor seizoen 21-22 van de Udo Reinemann Internationale Masterclasses in Brussel. Daar kreeg ze tot nu toe les van Christianne Stotijn en Josef Loibl.

Ook als zangpedagoge is Nanette al een paar jaar actief. Ze geeft les op de Koorschool van Stichting Ars Musica en is stemcoach voor ensembles. Daarnaast is ze langzaam bezig met het opbouwen van haar eigen lespraktijk.